Skip to main content
ma – to 8.00 – 18.00, pe 9.00 – 16.00 | puh. 050 4702660

Lantionpohjan fysioterapia

Lantionpohjan fysioterapian tavoitteena on hoitaa ja ennaltaehkäistä erilaisia lantionpohjan lihaksiston toimintahäiriöitä. Niitä ovat esimerkiksi virtsan ja ulosteen pidätyskykyyn liittyvät ongelmat, emättimen laskeumat ja lantionpohjan kiputilat.

Lantionpohjan lihaksiston harjoittaminen vaikuttaa myös positiivisesti naisen ja miehen seksuaalitoimintoihin. Keskivartalon ryhti ja tuki ovat myös riippuvaiset lantionpohjan lihaksiston kunnosta.

Lantionpohjan kuntouttamisesta hyötyvät niin naiset, miehet kuin lapsetkin. Usein lääkäri tekee arvion fysioterapian tarpeellisuudesta. Virtsainkontinenssin hoidosta ja ennaltaehkäisystä on olemassa suomalaiset Käypähoito-suositukset.

Ikä ei ole este lantionpohjan kuntouttamiselle. Jos lantionpohjan haasteet vaivaavat, on tärkeää hakeutua hoitoon, sillä näin saavutetaan nopeammin tuloksia.

Ohjattu harjoittelu on motivoivaa ja se perustuu yksilölliseen hoitosuunnitelmaan. Fysioterapiassa voidaan hyödyntää lantionpohjan lihastestausta tarkoitukseen soveltuvan mittarin (biofeedback) avulla ja tarvittaessa fysioterapiassa käytetään elektroterapiaa.

Fysioterapiassa huomioidaan myös muut lihasryhmät ja kehon toiminnot, jotka vaikuttavat lantionpohjan toimintaan.

Lantionpohjan lihasten toimintakyvyn arviointiin meillä on käytössä EMG-laite. Testi tehdään emättimen kautta tarkoitukseen sopivalla elektrodilla, jonka voit itse asettaa paikalleen. Elektrodi on henkilökohtainen ja sen tarkemmat tiedot löytyvät Tasapaino-verkkokaupastamme. Asiakas ostaa elektrodin itselleen ja samaa elektrodia voi hyödyntää uudestaan. Tuloksen perustella ohjataan yksilölliset harjoitteet.


Fysiopiste Axoni
Toimipiste

Maskuntie 226
MASKU

Puhelin & sposti
Aukioloajat
  • Ma – To

    8 .00 – 18.00

  • Pe

    9.00 – 16.00

  • La – Su

    Suljettu

Henkilökohtaiset yhteystiedot
Ajanvarauskalenteri
Sosiaalinen media
Tilaa uutiskirjeemme

© Fysiopiste Axoni