Skip to main content
ma – to 8.00 – 18.00, pe 9.00 – 16.00 | puh. 050 4702660
Tervetuloa fysioterapeutin vastaanotolle juuri sellaisena kuin olet😊

Ohjeita ensimmäiselle fysioterapiakäynnille

Mitä fysioterapeutti tekee ensimmäisellä käynnillä?

Tutkimme vaivasi aiheuttajan, etsimme siihen sopivat hoitomuodot ja luomme kanssasi tavoitteet fysioterapialle. Tavoite voi olla esimerkiksi ”Haluan pystyä leikkimään pihalla 2 tuntia lasteni kanssa ilman, että polvi kipeytyy.” Tarkoitus on, että ensimmäisellä kerralla saat keinot mm. kivun hoitoon ja tärkeimpien kehitysalueiden edistämiseen. Ensimmäisen fysioterapiakäynnin kesto on aina 60 min.

Mitä tapahtuu seuraavilla käynneillä?

Yleensä varaamme seuraavan fysioterapiakäynnin noin 1-2 viikon päähän ensimmäisestä. Toisella käynnillä arvioidaan, kuinka ensimmäisen kerran hoito ja kotiharjoitteet ovat vaikuttaneet. Tarvittaessa jatkamme fysioterapeuttista tutkimista. Päivitämme hoitokeinot sekä kotiharjoitteet.

Akuutin tilanteen rauhoittumisen jälkeen fysioterapiakäyntien väliä voidaan pidentää. Käyntien välillä asiakas tekee annettuja kotiharjoitteita esimerkiksi lihasvoiman ja liikkuvuuden parantumiseksi. Harjoitteita päivitetään tarvittaessa n. kuukauden välein, kunnes saavutetaan asetettu tavoite.

Viimeisellä kerralla annamme sinulle ohjeet, joiden avulla voit ehkäistä vaivan uusiutumista. Fysioterapian jatkokäyntien pituus voi vaihdella 15 minuutin ja tunnin välillä. Tyypillisesti käynnin pituus on 30-45 minuuttia.

Pitääkö fysioterapiassa riisua vaatteet?

Fysioterapeutin on tärkeä nähdä kehon asento ja liikkeet kokonaisuudessaan. Vaatteet usein vääristävät tai peittävät ongelmakohtia. Sen vuoksi useimmiten fysioterapeutti haluaa nähdä asiakkaan mahdollisimman vähissä vaatteissa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että fysioterapiavastaanotto toteutetaan kokonaisuudessaan alusvaatteissa.

Otathan mukaasi

 • sairausvakuutuskortin

 • mahdollisen lääkärin lähetteen

 • maksusitoumuksen

 • röntgenkuvat

Rennot ja joustavat vaatteet. Varaa mukaasi myös esim. shortsit, erityisesti silloin, jos vaivasi on alaselässä ja/tai alaraajoissa.

 • Esitietolomake ja kipupiirros.
 • Tulosta ja täytä esitietolomake sekä kipupiirros.
  Ota lomakkeet mukaasi ensimmäiselle fysioterapiakäynnille.

Lomakkeiden täyttäminen etukäteen ei ole pakollista. Ne voidaan tehdä myös vastaanottokäynnin yhteydessä.

ESITIETOLOMAKKEEN TÄYTTÄMINEN

Voit halutetessasi täyttää esitietolomakkeen ja kipupiirroksen jo etukäteen. Lomakkeet ovat PDF-tiedostoja, jotka voi tulostaa ja täyttää valmiiksi. 

Jos lomakkeen tulostaminen ja täyttäminen ei onnistu kotona, lomake täytetään fysioterapeutin kanssa ensimmäisellä käynnillä.

ESITIETOLOMAKKEET

Fysiopiste Axoni
Toimipiste

Maskuntie 226
MASKU

Puhelin & sposti
Aukioloajat
 • Ma – To

  8 .00–18.00

 • Pe

  9.00 – 16.00

 • La – Su

  suljettu

Henkilökohtaiset yhteystiedot
Ajanvarauskalenteri
Sosiaalinen media
Tilaa uutiskirjeemme

© Fysiopiste Axoni