Skip to main content
asiakaspalvelu ark. 8.00 – 18.00 puh. 050 4702660

Olemme mukana urheilussa

Fysiopiste Axonin tavoitteena on tukea paikallisia urheiluseuroja, urheilijoita ja aktiiviliikkujia, jotta he saisivat tehdä sitä, mitä rakastavat. Fysiopiste Axoni järjestää yhteistyössä urheiluseurojen kanssa luentoja mm. vammojen ennalta ehkäisystä. Yhteistyöseurojemme jäsenet saavat alennusta fysioterapia palveluistamme.

Urheilijan ja aktiivisen liikunnan harrastajan toistuva ja kova fyysinen harjoittelu lisää riskiä liialliselle rasitukselle ja vammojen syntymiselle. Fysioterapiassa keskitytään vammojen ennaltaehkäisyyn, hoitoon ja kuntoutukseen lajin vaatimukset huomioiden.

Ennaltaehkäisy sisältää valmennuksen tukena toimimisen vammojen ehkäisemiseksi, esimerkiksi tarkastellaan videoanalyysien avulla suoritustekniikkaa ja sen mahdollisia puutteita. Lisäksi voidaan tehdä lihastasapaino- ja liikehallintakartoituksia. Hoito sisältää yleensä tuki- ja liikuntaelin fysioterapiaa, hierontaa ja muuta käsittelyä sekä välittömiä toimenpiteitä vammojen yhteydessä. Kuntoutus sisältää terapeuttisia harjoitteita, joiden avulla pystytään palaamaan takaisin lajinomaiseen harjoitteluun ja saavutetaan maksimaalinen suorituskyky.