YRITYKSILLE

Ota rohkeasti meihin yhteyttä ja räätälöidään juuri teille soveltuvia palveluita!

Hyvinvoiva henkilöstö tekee paremman tuloksen. Työhyvinvointiin siis kannattaa panostaa! Työikäisillä sairaspoissaoloja aiheutuu useimmiten tuki- ja liikuntaelimistön vaivoista sekä nykyään enenevässä määrin henkisestä työssä uupumisesta.

Me Fysiopiste Axonissa haluamme auttaa sinua pitämään henkilökunnastasi huolta. Niin kuin jokainen ihminenkin niin myös jokainen yritys on yksilöllinen. Toimistotyöntekijät kaipaavat usein apua niska- hartiaseudun vaivojen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon, kun puolestaan jaloillaan koko päivän seisovat työntekijät kaipaavat apua alaraaja ongelmiinsa. Tänä päivänä työnteko on usein hyvin kiireistä, jonka vuoksi työntekijät kuormittuvat myös henkisesti. Henkisesti kuormittunut ihminen alkaa usein oireilla myös fyysisesti.

Fysioterapeutti on laillistettu terveydenhuollon ammattihenkilö, jonka erikoisosaamista on terveyden, toimintakyvyn ja liikkumisen arviointi. Fysioterapeutilla on erikoisosaamista tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen ennaltaehkäisystä ja kuntoutuksesta sekä ergonomiasta. Fysioterapeutin ohjauksessa henkilökuntasi saa tutkittuun tietoon perustuvaa ohjausta ja neuvontaa.

Suunnitellaan siis yhdessä juuri teidän henkilökunnallenne sopivat fysioterapia palvelut. Palvelut voivat olla esimerkiksi luentoja, tyky- päivän ohjelmaa, terapeuttista harjoittelua yksilöllisesti, pienryhmissä ja mahdollisuuksien mukaan myös isommissa ryhmissä. Palvelu voi toteutua kertaluonteisena, intensiivikurssina (esim. kerran viikossa 1-2kk ajan) tai jatkuvana palveluna esim. kerran viikossa pidettävänä taukojumppana tai rentoutushetkenä.

Piristävä taukojumppa

Taukojumppa kokous- tai koulutuspäivän lomassa piristää mieltä ja kehoa. Taukojumppa keskeyttää istumisen, aktivoi verenkiertoa, rentouttaa lihaksia ja avaa nivelten liikeratoja. Fysioterapeutin ohjaama taukojumppa sisältää tarkkaan harkittuja, mutta helppoja harjoitteita. Tavoitteena on että harjoitteista tulisi osa työpäivää jatkossakin.

Rauhoittava rentoushetki

Rentoutus on tehokas keino lievittää stressiä ja ladata akkuja! Rentoutuminen mm. rauhoittaa hermostoa, rentouttaa lihaksia, laskee verenpainetta ja sydämen lyöntitiheyttä, vähentää stressihormonien eritystä, lisää mielihyvähormonien eritystä sekä parantaa verenkiertoa ja vastustuskykyä.   Rentoutushetki on oiva vaihtoehto perinteiselle taukojumpalle tai se voisi olla ihana päätös tai aloitus työpäivälle!

Ryhti kuntoon terapeuttisella harjoittelulla

Ryhdin korjaaminen hoitaa ja ennaltaehkäisee erityisesti niska- hartiaseudun, olkanivelten ja selän kiputiloja. Lisäksi se tuo virkeämmän olon. Fysioterapeutti ohjaa helppoja ja tehokkaita harjoitteita, jotka parantavat liikkuvuutta ja aktivoivat tukilihaksia.

Ryhdistäydy luento

Hyvä ryhti on tärkeää koko kehon toimivuudelle. Ryhdistäydy luennolla fysioterapeutti avaa RYHTI käsitettä ja käy läpi ryhdin vaikutusta kehoomme ja hyvinvointiimme. Luento voidaan järjestää yhdessä tai erikseen ”Ryhti kuntoon terapeuttisella harjoittelulla” osion kanssa.

Jalat hyvinvoinnin tukipilarina luento

Ihminen on luotu kulkemaan jaloillaan. Otamme vuorokaudessa tuhansia askelia. Alaraajojen erilaiset kiputilat ja ongelmat ovat ihmisillä hyvin yleisiä. Fysioterapeutin luennolla käydään läpi miksi alaraajojen terveyteen kannattaa panostaa ja miten se niistä pidetään huolta.

6 minuutin kävelytesti

UKK 6 min -kävelytesti soveltuu terveille 20–70-vuotiaille aikuisille, joilla ei ole hengitys- ja verenkiertoelimistön tai tuki- ja liikuntaelimistön sairautta tai oiretta, joka estää tai haittaa nopeaa kuuden minuutin kestoista kävelyä. Testissä kävellään 15 metrin matkaa edestakaisin 6 minuutin ajan mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman pitkä matka.

Hetki luonnon kanssa

Päivän aikana otetaan hetki aikaa itselle hiljentyen, pysähtyen ja voimaantuen luonnossa. Fysioterapeutti ja luontoyhteysohjaaja opastaa luonnon rauhassa tehtäviä yksilö- ja ryhmäharjoitteita, joissa syvennytään aistimaan luontoa ja reflektoimaan itseä avautuen uudenlaiselle luontokokemukselle. Harjoitteissa tutustutaan luonnossa esiintyviin elementteihin sekä voidaan etsiä vastauksia kysymyksiin, syventää ryhmähenkeä tai inspiroitua. Tehtävät voidaan räätälöidä ryhmän tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.

Huojuvat puut – joustavat jäsenet

Päivän aikana hiljennytään ja pysähdytään luonnossa. Fysioterapeutin ohjaamissa liikkeissä hyödynnetään monipuolista luontoympäristöä samalla myös liikkeen ja kehon kautta luontoyhteyttä syventäen. Luonto-, kehoyhteys- sekä liikkuvuusharjoitteissa korostuvat oman kehon kuuntelu, hengitys ja kokonaisvaltainen kehon liikkuvuus. Lisäksi harjoitteissa voidaan haastaa tasapainoa ja koordinaatiota. Liikkeet ovat yksinkertaisia ja helppo soveltaa jokaiselle sopivaksi.

Niska- ja hartiaseudun hieronta

Hieronta on satsaus henkilöstön hyvinvointiin. Niska-ja hartiaseudun hieronta hoitaa ja ennaltaehkäisee lihasjännityksiä ja kiputiloja sekä rentouttaa kehoa ja mieltä.  Hieronta voidaan toteuttaa myös asiakkaan toimitiloissa.

AVOINNA

Nousiainen & Masku

 

MAANANTAI – PERJANTAI

8:00 – 18:00

Pääsääntöisesti (muina aikoina sovitusti)

 

 

LAUANTAI & SUNNUNTAI

suljettu

 

 

Varaa aika

050 4702660

VOIMMEKO AUTTAA?

Ota rohkeasti yhteyttä, autamme mielellämme!

Tilaa uutiskirjeemme

Saat tuoreet ja ajankohtaiset uutiset ja tapahtumatiedot suoraan sähköpostiisi.

14 + 14 =