asiakaspalvelu ark. 8.00 – 18.00 puh. 050 4702660

Faskiamanipulaatio

Jo 40 vuotta sitten

Faskiamanipulaatio on fysioterapeutti Luigi Steccon n. 40 vuotta sitten kehittämä menetelmä. Menetelmän tavoitteena on aikaansaada kokonaisvaltainen käsitys asiakkaan kivusta/ongelmasta sekä palauttaa jokaisen tason ja /tai segmentin toimintahäiriö.
Asiakkaan anamneesissa otetaan huomioon kaikki asiakkaan elämässä tapahtuneet vammat, sairaudet ja leikkaukset.

Faskia on tiivistä sidekudosrakennetta (kollageeni), joka ympäröi lihaksia, lihasryhmiä, verisuonia, hermoja ja sitovat kyseisiä rakenteita yhteen. Faskia on kuin mekaaninen rakenne, joka toimii mekaanisesti lihasten toimiessa, asennon muuttuessa tai ulkoisten nvoimien vaikuttaessa koko kehoon. Faskia on runsaasti hermotettu kudosrakenne, joka vaikuttaa mm. lihasten aktivoitumiseen ja asentotuntoon. Faskiat kulkevat pinnallisessa, keskimmäisessä ja syvässä kerroksessa.

Faskia käsittelyillä on tavoitteena muuttaa mekaanisia ominaisuuksia, kuten tiheyttä, jäykkyyttä ja viskositeettia, niin että sen on helpompi sopeutua kehon liikkeisiin.

Faskian toimintahäiriöt

Faskian toimintahäiriöitä voivat aiheuttaa mm. leikkaukset/arpikudos, murtumat, venähdykset/revähdykset lihaksissa tai nivelsiteissä ja kudosten ylirasitus tila.

Faskiamanipulaatiossa käsitellään koordinaatiokeskusten pisteitä, jotka sijaitsevat syvässä faskiassa, kohdassa missä lihassäikeiden supistuksen vektorivoimat kohtaavat. Koordinaatiokeskuspisteitä on kuudessa eri myofaskiaalisessa ketjussa, jotka kulkevat päästä varpaisiin ja aina sormenpäihin asti. Koordinaatiokeskuspisteitä käsitellään manuaalisesti ja tavoitteena on kitkan avulla nostaa kudoksen lämpötilaa ja aloittaa hyaluronihapon muodostuminen, joka toimii liukuaineena kudosten välillä.


Fysiopiste Axoni
Toimipisteet

Maskuntie 226
MASKU

Nummentie 2 A LH2
NOUSIAINEN

Puhelin & sposti
Aukioloajat
  • Ma – Pe

    8 .00 – 18.00

  • La – Su

    Suljettu

Henkilökohtaiset yhteystiedot
Ajanvarauskalenteri
Sosiaalinen media
Tilaa uutiskirjeemme

© Fysiopiste Axoni