Skip to main content
asiakaspalvelu ark. 8.00 – 18.00 puh. 050 4702660
KÄVELLEN KUNTOON-, KÄVELLEN KUNTOON PLUS- & KEHITY KÄVELIJÄNÄ -VERKKOKURSSIT

Alkamassa nyt: Kävellen kuntoon Plus

Liikunta edistää tutkitusti fyysistä ja psyykkistä terveyttä sekä hyvinvointia monin eri tavoin. Yksi helpoimmista tavoista päästä alkuun, on säännöllisen kävelyn aloittaminen.

Kävellen kuntoon Plus -kurssi terveysliikuntaa aloitteleville on suunnattu aiemmin vähän liikkuneille aikuisille, jotka haluavat aloittaa liikuntaharrastuksen. Kurssin tavoitteena on luoda pohja säännölliselle kävelyharrastukselle. Opastamme sinua kävelyharrastuksen aloittamisessa, jotta se olisi tehokasta, turvallista ja tuloksellista.

Milloin: 12.4.-31.5.2023

Missä: Maskun toimipisteellämme ja Rivieran ympäristössä

Kurssin hinta on 135 €.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:
p. 050 4702 660 tai info(a)fysiopisteaxoni.fi

Kävellen kuntoon & Kehity kävelijänä verkkokurssit

Liikunnan aloittaminen voi olla vaikeaa, mutta toistojen myötä siitä tulee rutiini, jota ilman ei osaa enää ollakaan. Kävely on helppo ja turvallinen terveysliikuntamuoto liikuntaharrastuksen aloittamiseen. Kävely sopii kaikille, se on edullinen harrastus, mitä voi tehdä melkein missä vain.

KÄVELLEN KUNTOON- & KÄVELLEN KUNTOON PLUS -verkkokurssit

Sopivat kaikenikäisille

Kävellen kuntoon ja Kävellen kuntoon Plus ovat kävelyn peruskurssejamme. Kävellen kuntoon toteutetaan pelkästään verkossa. Sen sijaan Kävellen kuntoon Plus -kurssiin sisältyy myös lähitapaamisia.

Kahdeksan viikon mittaiset verkkokurssit sisältävät viikoittain vaihtuvan ja nousujohteisesti etenevän kävelyohjelman. Viikko sisältää viisi harjoittelupäivää sekä kaksi lepopäivää. Ensimmäisten neljän viikon aikana keskitymme vähitellen lisäämään kävelyaikaa 15 minuutista 30 minuuttiin. Viikoilla 5–8 lisätään harjoitteluun hieman vauhtikestävyysharjoittelua. Viikko 7 on kevyempi palautumisviikko.

Kävelyharjoittelun lisäksi olemme laatineet sinulle oheisharjoitteluohjelmia, jotka tukevat kävelyharrastusta. Kaikki oheisharjoitteet on suunniteltu tehtäväksi kotona ilman painoja tai erityisempiä lisävälineitä. Oheisharjoitteet sisältävät helppoja voima- ja liikkuvuusharjoitteita, joiden tavoitteena on pitää nivelten liikeradat vapaina, lihakset riittävän vahvoina kestämään kävelyn aiheuttama rasitus sekä ennaltaehkäistä ja korjata virheellistä kävelytekniikkaa.

Olemme laatineet kurssiviikoille omat teemansa. Jokainen viikko sisältää teemasta kertovan luennon. Viikkoteemoja ovat: kävely terveyden edistäjänä, kävelyn perusperiaatteet, kävelytekniikka, oheisharjoittelun merkitys: voima ja liikkuvuus, kestävyysharjoittelun perusperiaatteet, vinkkejä varusteisiin, levon ja unen merkitys sekä vinkkejä kävelyharrastuksen jatkamiseen.

Kurssit toteutetaan verkkokurssiympäristössä, joka on käytettävissäsi kuuden kuukauden ajan. Halutessasi voit tallentaa ja tulostaa itsellesi viikko-ohjelmat sekä oheisharjoitteluohjeet. 

Kävellen kuntoon 
-verkkokurssi terveysliikuntaa aloitteleville on suunnattu aiemmin vähän liikkuneille aikuisille, jotka haluavat aloittaa kävelyharrastuksen.

Kävellen kuntoon Plus 
-kurssi toteutetaan osittain lähitapaamisina ja osittain verkkokurssina. Kurssilaiset kokoontuvat harjoittelemaan yhdessä kerran viikossa fysioterapeutin opastuksella. Muuten harjoittelu tapahtuu Kävellen kuntoon
-verkkokurssialustaa hyödyntäen.

Kurssien tavoitteena on luoda pohja säännölliselle liikuntaharrastukselle. Opastamme sinua kävelyharrastuksen aloittamisessa, jotta se olisi tehokasta, turvallista ja tuloksellista.

Lähde mukaan, jos:

 • koet itsesi huonokuntoiseksi
 • väsyt arkisissa askareissa ja sinulla on vaikeuksia kävellä pidempiä matkoja
 • et harrasta säännöllistä liikuntaa
 • haluat aloittaa säännöllisen liikuntaharrastuksen ja päästä parempaan kuntoon
 • haluat edistää hyvinvointiasi; olla terveempi, energisempi ja vahvempi.
KÄVELLEN KUNTOON- ja KÄVELLEN KUNTOON PLUS -verkkokurssit

Kursseihin sisältyvät:

 • fysioterapeuttien laatimat harjoitusohjelmat 8 viikoksi
 • oheisharjoitteet videoina ja kirjallisina ohjeina
 • verkkokurssialustan käyttö 6 kuukaudeksi
 • ohjeistus henkilökohtaiseen, oman kunnon ja aikataulun mukaisesti etenevään harjoitteluun, jos harjoittelutahti tuntuu liian rasittavalta
 • Kävellen kuntoon Plus -kurssiin sisältyvät lisäksi ryhmätapaamiset kerran viikossa fysioterapeutin opastuksella. Muuten harjoittelu tapahtuu verkkokurssialustaa hyödyntäen.
KEHITY KÄVELIJÄNÄ -verkkokurssi

Monipuolista kävelyharjoitteluasi

KEHITY KÄVELIJÄNÄ -verkkokurssin pituus on kuusi viikkoa. Kurssi sisältää viikoittain vaihtuvan ja nousujohteisesti etenevän kävelyohjelman. Kävelylenkkien lisäksi ohjelma sisältää kävelykuntopiirejä, kävelyintervalliharjoittelua ja oheisharjoittelua. Viikko sisältää viisi harjoittelupäivää sekä kaksi lepopäivää. Viimeinen kuudes viikko on kevyempi palautumisviikko. Alkukyselyn ja -testien avulla pystyt kartoittamaan lähtötilannettasi ja vertaamaan tuloksia kurssin lopussa.

Olemme myös laatineet sinulle yhden ylimääräisen BONUS-viikon, joka on malliviikko siitä, miten voit jatkaa harjoittelua myöhemmin.

Kurssin kävelyintervalliharjoittelut tuovat mukavaa vaihtelua tasavauhtisille kävelylenkeille. Intervalliharjoitukset sopivat sekä aloittelijoille että jo kokeneemmille kävelijöille. Intervalliharjoittelu kehittää mm. kävelynopeutta ja vauhtikestävyyttä. Intervalliharjoittelulla saadaan helposti vaihtelua harjoitteluun, mitä tarvitaan kestävyyskunnon kehittymiseksi.  Kurssilla intervalliharjoittelu toteutetaan aerobisena (matalatehoisena) intervalliharjoitteluna, missä harjoitusjaksot eivät ole niin rasittavia kuin perinteisessä anaerobisessa (korkeampitehoisessa) intervalliharjoittelussa.

Kaikki oheisharjoitteet on suunniteltu tehtäväksi kotona tai ulkona ilman painoja ja erityisempiä lisävälineitä. Oheisharjoitteet sisältävät helppoja voima- ja liikkuvuusharjoitteita, joiden tavoitteena on pitää nivelten liikeradat vapaina, lihakset riittävän voimakkaina kestämään kävelyn aiheuttama rasitus jaloilla sekä ennalta ehkäistä ja korjata virheellistä kävelytekniikkaa.
Kurssi ohjelmaan kuuluu myös jalkateräjumppa sekä kävelytekniikan ohjausta.

Olemme laatineet kurssiviikoille omat teemansa. Jokainen viikko sisältää teemasta kertovan luennon. Viikkoteemoja ovat: kävelyn perusperiaatteet, kestävyysharjoittelun perusteet, intervalliharjoittelu, kävelijän oheisharjoittelu, vinkkejä varusteisiin sekä levon ja unen merkitys. BONUS-viikolla opastamme sinua omatoimisen harjoittelun jatkamisessa. Huom! Osa luennoista tulee Kävellen kuntoon -kurssille osallistuneille kertauksena.

Kurssi toteutetaan verkkokurssiympäristössä, joka on käytettävissäsi kolmen kuukauden ajan.

Lähde mukaan, kun:

 • haluat kehittää kestävyyskuntoa ja kävelytekniikkaa
 • haluat monipuolistaa harjoitteluasi
 • haluat harjoitella nousujohteisesti
 • haluat harjoitella vaihtelevasti
 • haluat, että harjoittelussa on mukana kävelyintervalli- sekä lihasvoima- ja liikkuvuusharjoittelua
KEHITY KÄVELIJÄNÄ -verkkokurssi

Kurssiin sisältyy:

 • fysioterapeuttien laatimat harjoitusohjelmat kuuden viikon ajaksi sekä yksi BONUS-viikko
 • oheisharjoitteluohjelmat videoina ja kirjallisina ohjeina
 • verkkokurssialustan käyttö kolmen kuukauden ajaksi 
Fysiopiste Axoni
Toimipisteet

Maskuntie 226
MASKU

Nummentie 2 A LH2
NOUSIAINEN

Puhelin & sposti
Aukioloajat
 • Ma – Pe

  8 .00 – 18.00

 • La – Su

  Suljettu

Henkilökohtaiset yhteystiedot
Ajanvarauskalenteri
Sosiaalinen media
Tilaa uutiskirjeemme

© Fysiopiste Axoni