Skip to main content
ma – to 8.00 – 18.00, pe 9.00 – 16.00 | puh. 050 4702660

Leppoisasti liikkeelle kesällä

kesäliikuntaa
Liikkumisella on meille tutkitusti monia verrattoman hyviä vaikutuksia. Mikä parasta, nämä kaikki hyvät jutut ovat saatavillamme pääosin ihan ilmaiseksi. Kesällä on hyvää aikaa tunnustella, millainen liikkuminen on itselle mielekästä. Tässä muutama vinkki lempeään kesäliikuntaan!

Kesä on oivallista aikaa erilaisille lajikokeiluille. Liikunnan lisäämisen arkeen ei tarvitse olla kuormittava tekijä, vaan liikkumista voi lisätä ihan jo ihan pienillä valinnoilla. Jos lomasuunnitelmissa on vielä tilaa, voit upottaa nämä ohjelmaasi vaikka pienenä bingona. Mikäli liikkeen lisääminen on ajankohtaista koko perheelle, nämä vinkit on helppo soveltaa myös lapsille sopiviksi. Muista, että jo lyhyt 15 minuutin kävely päivittäin tekee yli 1,5 tuntia liikuntaa viikossa.


Tutustu lähiympäristöön kävellen tai polkupyörällä. Sopivia havainnoitavia kohteita ovat vaikka linnut, lähiympäristön nisäkkäät, luonnonkasvit ja asuinalueiden istutukset. Jos kulttuuri on lähellä sydäntä, voi käydä katsastamassa vaikka oman paikkakunnan viisi kiinnostavinta nähtävyyttä. Lasten kanssa voi kiertää vaikka kolme uutta leikkipuistoa.

Pulahda luonnonvesiin. Ui rannan suuntaisesti ja sellaisessa syvyydessä, että yllät koko ajan pohjaan. Jos uinti tuntuu hankalalta, voit myös vesijuosta. Luonnonvedessä matkan ei tarvitse olla niin pitkä kuin altaassa, koska vedessä on virtausta. Jos uit pitempiä matkoja on hyvä napata mukaan avovesipoiju, joka kannattelee, jos väsy yllättää ja näkyy myös rannalle. Vaikka uisit omassakin rannassa, kerro aina jollekin, että olet vedessä, mutta turvallisinta on aina ottaa mukaan uintikaveri. Muistathan, että lapsia valvova ei koskaan selaile kännykkää rannalla.

Kiipeä näköalapaikalle. Tutustu lähialueesi näköalapaikkoihin, esimerkiksi mäkiin ja lintutorneihin. Elämykselliseksi retkeksi homma muuttuu, kun ottaa mukaan eväät.

Tee lempeää aamu- tai iltajumppaa. Ota rutiiniksi aloittaa päivä aktivoivalla, liikeratoja herättelevällä jumpalla. Illan taas voi päättää rentouttavilla pitkillä venytyksillä tai vaikka yin-joogalla.

Käy testaamassa paikkakuntasi ulkoliikuntapaikat. Ota selvää, millaisia ulkoliikuntapaikkoja omalta paikkakunnaltasi löytyy ja jos kotoa ei löydy välineitä, selvitä, saako niitä lainata tai vuokrata jostain. Haasta ystävät ja kaverit mukaan lajikokeiluihin.

Virkisty retkeilyreitistöillä. Tutustu lähialueesi kansallispuistoihin ja muihin ulkoilureitteihin. Laita kännykkä äänettömälle ja keskity tietoiseen läsnäoloon. Katsele, kuuntele, haistele ja hengittele kaikessa rauhassa. Lapsia voi pyytää tekemään samoja juttuja ja vaikkapa tunnustelemaan, miltä erilaiset pinnat metsässä tuntuvat.

Pelaa pihapelejä. Järjestä vaikka naapureiden kesken leikkimieliset pihaolympialaiset, joihin jokainen keksii oman lajin.

Tästä linkkejä meidän lähialueella liikkuville:
Maskun ulkoliikuntapaikat https://www.masku.fi/vapaa-aika/liikuntapalvelut/ulkoliikunta/

Nousiaisten ulkoliikuntapaikat
https://nousiainen.fi/liikunta-ja-nuorisotyo/liikunta/tilat-ja-alueet/

Kuhankuonon reitistö https://kuhankuono.fi/reitit/

Pomponrahka ja Haunisten allas (https://retkipaikka.fi/haunisten-jarvi-ja-pomponrahka/)

Lähialueen näkötorneja https://www.google.com/search?q=n%C3%A4k%C3%B6torni+masku&rlz=1C1VDKB_fiFI1048FI1048&oq=n%C3%A4k%C3%B6torni+masku&aqs=chrome..69i57j0i546l2j0i546i649j0i546l2.5356j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8#rlimm=6668779040090515623


Fysiopiste Axoni
Toimipisteet

Maskuntie 226
MASKU

Nummentie 2 A LH2
NOUSIAINEN

Puhelin & sposti
Aukioloajat
  • Ma – Pe

    8 .oo – 16.00

  • La – Su

    Suljettu

Henkilökohtaiset yhteystiedot
Ajanvarauskalenteri
Sosiaalinen media
Tilaa uutiskirjeemme
© Union Dental. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

© Fysiopiste Axoni