Meillä on sopimus KELAn kanssa vaativasta lääkinnällisestä kuntoutuksesta yksilöterapiaan sekä allasterapiaan vuosille 2019-2020 + optiovuodet.

Kelan terapian palvelukuvaus 
Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen osalta.

Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen tavoitteena on, että pystyt sairaudestasi tai vammastasi huolimatta tekemään töitä tai selviytymään arkielämän toiminnoista paremmin. Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen sisältö korostaa kuntoutujan omaa aktiivisuutta.

Sinulla voi olla oikeus vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen, jos

  • olet alle 65-vuotias
  • sinulla on vamman tai sairauden vuoksi huomattavia vaikeuksia selviytyä arjen toimissa ja osallistua niihin
  • kuntoutuksen tarve kestää vähintään vuoden
  • kuntoutus ei liity välittömästi sairaanhoitoon
  • kuntoutuksen tavoitteet eivät ole hoidollisia, vaan tukevat suoriutumista ja osallistumista.

Miten haen kuntoutukseen?

Pääset suoraan näistä oheisista linkeistä tutustumaan Kelan sivustoihin

 

Uusi palvelu: Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus

Fysiopiste Nousiainen on Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja yksilöllisessä fysioterapiassa ja allasterapiassa. Fysioterapia voidaan toteuttaa kuntoutujan arkiympäristössä niin sanottuina kotikäynteinä ja/tai toimitiloissamme Nousiaisissa tai Maskussa. Allasterapiaa toteutamme mm. Mynämäellä Tainiolan palvelutalon altaalla, Raision Ulpukassa tai Impivaaran uimahallissa.

Fysioterapia  ja allasterapia ovat vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen osa-alueita. Kela järjestää ja kustantaa kuntoutusta vaikeavammaisille alle 65-vuotiaille henkilöille, terveydenhuollossa laaditun kuntoutussuunnitelman pohjalta. Kuntoutussuunnitelman kirjoittaa sinua hoitava lääkäri julkisessa terveydenhuollossa. Keskustele lääkärin kanssa omista kuntoutukseesi liittyvistä toiveistasi ja tavoitteistasi sekä siitä, miten ne sisällytettäisiin arkipäivän toimintaasi.

Palaa takaisin Yrityksestä sivulle