Skip to main content
ma – to 8.00 – 18.00, pe 9.00 – 16.00 | puh. 050 4702660

Kävellen kuntoon
-verkkokurssi

Kävellen kuntoon -kurssin pääkuva

Kävellen kuntoon -verkkokurssi terveysliikuntaa aloitteleville

Liikunnan aloittaminen voi tuntua hankalalta, mutta toistojen myötä siitä tulee rutiini jota ilman ei osaa enää ollakaan. Kävely on helppo ja turvallinen terveysliikuntamuoto liikuntaharrastuksen aloittamiseen. Kävely sopii kaikille, se on edullinen harrastus ja sitä voi tehdä melkein missä vain.

Kävelyllä on tutkitusti monia fyysistä ja psyykkistä terveyttä sekä hyvinvointia edistäviä vaikutuksia.
Kävely on kestävyysliikuntaa, joka kohentaa pääasiassa hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa. Aikuisten jo suhteellisen verkkainenkin kävely lisää aiemmin vähän liikkuneiden maksimaalista hapenkulutusta lievästi ja reipas tai ripeä kävely jo huomattavasti enemmän. Kävelyliikunnalla on myös positiivisia vaikutuksia aineenvaihduntaan ja painonhallintaan.

Kävellen kuntoon -verkkokurssi terveysliikuntaa aloitteleville on suunnattu aiemmin vähän liikkuneille aikuisille, jotka haluavat aloittaa kävelyharrastuksen. Kurssin tavoitteena on luoda pohja säännölliselle kävelyharrastukselle ja liikkumiselle. Opastamme sinua kävelyharrastuksen aloittamisessa, jotta se olisi tehokasta, turvallista ja hyödyllistä.

Verkkokurssin pituus on 8 viikkoa. Kurssi sisältää viikoittain vaihtuvan ja progressiivisesti (vaativuus kasvaa kunnon kehittyessä) etenevän kävelyohjelman. Viikko sisältää 5 harjoittelupäivää sekä 2 lepopäivää. Ensimmäisten 4 viikon aikana keskitymme vähitellen lisäämään kävelyaikaa 15 minuutista 30 minuuttiin. Viikoilla 5-8 lisätään harjoitteluun hieman vauhtikestävyysharjoittelua. Viikko 7 on kevyempi palautumisviikko.

Kävelyharjoittelun lisäksi olemme laatineet sinulle oheisharjoitteluohjelmia, jotka tukevat kävelyharrastusta. Kaikki oheisharjoitteet on suunniteltu tehtäväksi kotona ilman painoja ja erityisempiä lisävälineitä. Oheisharjoitteet sisältävät helppoja voima- ja liikkuvuusharjoitteita, joiden tavoitteena on pitää nivelten liikeradat vapaina ja lihakset riittävän voimakkaina kestämään kävelyn aiheuttama rasitus jaloilla sekä ennaltaehkäistä ja korjata virheellistä kävelytekniikkaa.

Olemme laatineet kurssiviikoille omat teemansa. Jokainen viikko sisältää teemasta kertovan luennon. Viikkoteemoja ovat: kävely terveyden edistäjänä, kävelyn perusperiaatteet, kävelytekniikka, oheisharjoittelun merkitys: voima ja liikkuvuus, kestävyysharjoittelun perusperiaatteet, levon ja unen merkitys/palautuminen, vinkkejä varusteisiin, levon ja unen merkitys sekä vinkkejä kävelyharrastuksen jatkamiseen.

Suosittelemme Kävellen kuntoon -kurssia sinulle, joka:

 • koet itsesi huonokuntoiseksi
 • väsyt arkisissa askareissa ja sinulla on vaikeuksia kävellä pidempiä matkoja
 • et harrasta säännöllistä liikuntaa
 • haluat aloittaa säännöllisen liikuntaharrastuksen ja päästä parempaan kuntoon
 • haluat edistää hyvinvointiasi; olla terveempi, energisempi ja vahvempi

Kurssin hinta on 135 €.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: p. 050 4702 660 tai info(a)fysiopisteaxoni.fi


Fysiopiste Axoni
Toimipisteet

Maskuntie 226
MASKU

Nummentie 2 A LH2
NOUSIAINEN

Puhelin & sposti
Aukioloajat
 • Ma – Pe

  8 .oo – 16.00

 • La – Su

  Suljettu

Henkilökohtaiset yhteystiedot
Ajanvarauskalenteri
Sosiaalinen media
Tilaa uutiskirjeemme

© Fysiopiste Axoni